- Chleb półrazowy
jaro_fx - 2017-06-09, 17:51 Temat postu: Chleb półrazowy Przepyszny półrazowy chleb
W trakcie dzisiejszej sekcji po raz kolejny zajęłyśmy się wyrobem domowego chleba. Dodatek mąki pełnoziarnistej w proporcji pół na pół z mąką pszenną sprawił, że chleb nie straci na swojej puszystości i miękkości, a zarazem stał się bardziej zdrowszy. Smak chleba zawdzięczamy również dodatkom, które użyłyśmy: siemię lniane, ziarna słonecznika, ziarna dyni, kmin rzymski. Zapach pieczonego chleba roznosił się po całym ośrodku, a my nie mogłyśmy się doczekać, aż wystygnie i będziemy mogły zająć się jego konsumpcją. W końcu się doczekałyśmy, chleb rozpływał się w ustach, ten smak, zapach
i chrupiąca skóra robiła wrażenie.





|
|