jaro_fx
Administrator
Posty: 1267
|
Wysłany: 2017-06-09, 18:51 Chleb półrazowy
|
|
|
Przepyszny półrazowy chleb
W trakcie dzisiejszej sekcji po raz kolejny zajęłyśmy się wyrobem domowego chleba. Dodatek mąki pełnoziarnistej w proporcji pół na pół z mąką pszenną sprawił, że chleb nie straci na swojej puszystości i miękkości, a zarazem stał się bardziej zdrowszy. Smak chleba zawdzięczamy również dodatkom, które użyłyśmy: siemię lniane, ziarna słonecznika, ziarna dyni, kmin rzymski. Zapach pieczonego chleba roznosił się po całym ośrodku, a my nie mogłyśmy się doczekać, aż wystygnie i będziemy mogły zająć się jego konsumpcją. W końcu się doczekałyśmy, chleb rozpływał się w ustach, ten smak, zapach
i chrupiąca skóra robiła wrażenie.
|
|